Cursuri Reiki Brasov

Cursuri Reiki Brasov
Cursuri Reiki Brasov

Cursuri Reiki Brasov

 

Cursuri Reiki Brașov. Brașovul este unul dintre cele mai mari orașe din țară, cu o poziție geografică privilegiată care permite dezvoltarea multor activități economice, culturale și sportive. Astfel, municipiul Brașov este cel mai important oraș din regiunea centrală a țării. Numele orașului provine de la numele râului local Bârsa, potrivit cercetărilor toponimice.

În zona Pietrele lui Solomon, care astăzi este o zonă de interes turistic, situată în partea de sud-vest a cartierului Șchei din Brașov, descoperirile arheologice au atestat existența unor temple dacice. Brașovul este un oraș interesant din toate punctele de vedere, iar cadrul său natural reprezintă o resursă uriașă pentru dezvoltarea unei practici spirituale cum este Reiki.

Cursuri Reiki Brasov – Ce este energia Reiki ?

 

Tot ceea ce există în Univers este alcătuit din energie. Tot ceea ce există în Univers provine din aceeași sursă de energie, astfel că există o interconexiune între toate lucrurile create din Univers. Și ceea ce este foarte important este faptul că noi, oamenii, ne influențăm în permanență unii pe alții și acționăm de fapt ca un singur corp. Orice gând, vorbă sau faptă a noastră are un efect asupra noastră și asupra celor din jur. În plan spiritual acest efect nu ține cont de spațiu sau de timp, exercitându-se imediat și oriunde. Energia Reiki este acea energie nelimitată, de natură superioară, acea forță universală a vieții, care vindecă și întreține starea de bine, căreia noi de multe ori îi împiedicăm fluxul natural prin gândurile, vorbele sau faptele noastre în dezacord cu natura. Pare foarte simplu și totuși greu de înțeles pentru cultura occidentală unde este nevoie de dovezi raționale pentru a accepta asemenea idei. Dacă însă oamenii întârzie să țină cont de natura sensibilă a Universului Spiritual la gânduri, vorbe și fapte, până când știința va fi capabilă să demonstreze existența energiei și a naturii sale spirituale, atunci oamenii își întârzie dezvoltarea spirituală și vindecarea – a lor și a planetei în același timp.

Energia Reiki este energia iubirii și compasiunii la care se poate conecta nemijlocit practicantul Reiki, pentru aplicarea autotratamentului sau pentru tratarea altor persoane. Calitatea de a transmite această minunată energie pentru vindecare și dezvoltare spirituală se dobândește prin inițiere, în cadrul cursurilor dedicate practicii Reiki. Pe cei care doresc să îmbrățișeze această tehnică benefică lor înșiși și celor din jur, îi invităm la cursurile unice de Reiki Usui Tibetan, cu maestrul Bogdan Prosperio Toma. Pentru detalii și înscriere la cursuri, vă rugăm să completați formularul de pe website, sau să apelați numerele de telefon afișate în secțiunea Contacthttps://www.bogdanprosperio.ro/contact/

Cursuri Reiki Brasov

– Armonizare prin Reiki

Este cunoscut faptul că terapeutul Reiki nu transmite pacientului propria sa energie, ci energia Universală nelimitată. Armonizarea dintre terapeut și pacient este un rezultat care le aparține amândurora și care se traduce printr-o compatibilitate între cei doi. Aceeași compatibilitate este necesară și între maestru și elev. Pacientul va fi deschis să colaboreze cu terapeutul Reiki, înțelegând că este necesară schimbarea obiceiurilor care au provocat dezechilibrul. Elevul va înțelege că are de parcurs cu răbdare niște etape de pregătire, împreună cu maestrul, pentru a ajunge la rezultatele scontate. Atât prin tratament cât și prin autotratament Reiki, se echilibrează corpul energetic, iar armonizarea la nivel energetic are drept rezultat restabilirea parametrilor fizici.

Definiția de dicționar a cuvântului ”compatibilitate” este insuficientă pentru a înțelege exact ce înseamnă această potrivire dintre elev și maestru său, dintre pacient și terapeut, astfel ca relația dintre cei doi să fie eficientă. Compatibilitatea spirituală și terapeutică este mai mult decât o simpatie sau înțelegere reciprocă. Mai degrabă decât să încercăm o definiție, putem să descriem efectele acestei compatibilități: cei doi nu fac un efort ca să comunice și pot să se armonizeze fără dificultate, pot intra în rezonanță din punct de vedere emoțional și spiritual. Terapeutul empatizează cu starea pacientului, iar pacientul își poate deschide inima pentru a-și comunica provocările, simțindu-se în siguranță. Dacă pacientul nu are încredere în terapeut și în metoda terapeutică, terapeutul nu-și poate îndeplini sarcina de a deschide drumul vindecării.

Tehnica Reiki are multiple aplicații. Ne vom opri aici la una dintre aplicațiile foarte importante ale terapiei Reiki, și anume vindecarea arborelui genealogic. Fiecare dintre noi face parte dintr-o familie și are o moștenire genetică sau o încărcătură care afectează generația prezentă și generațiile viitoare. Reiki poate vindeca acest bagaj karmic pentru armonizarea arborelui genealogic și îmbunătățirea vieții.

O calitate distinctă a tehnicii Reiki este aceea că armonizarea se poate face atât la cabinet cât și de la distanță. În tehnica Reiki, spațiul și timpul nu constituie obstacole.

 

Cursuri Reiki Brasov  – Autotratament Reiki

După inițiere, primul lucru pe care îl face elevul pentru a progresa pe calea Reiki este autotratamentul. Autotratamentul prin aplicarea palmelor este bine să rămână o obișnuință pentru toată viața, căci energia Reiki are oricând ceva de vindecat, în corpul și în mintea noastră, mai ales în timpurile actuale marcate de multă agitație și bombardament informațional. Mintea noastră culege în permanență date din mediul exterior de care nu ne putem lesne disocia. De multe ori, datele colectate sunt inutile sau neplăcute, iar sursele sunt de neevitat – mijloacele mass media, drumul de acasă la serviciu, mijloacele de transport în comun și așa mai departe. Reiki poate vindeca felul în care noi procesăm aceste informații culese din mediul exterior. Și pentru că de cele mai multe ori nu putem schimba mediul exterior, atunci cu siguranță e preferabil să schimbăm atitudinea mentală – față de mediul in care trăim, față de trecut și față de viitor. Mintea, care după cum știm formează un întreg cu corpul și spiritul, este singurul nivel la care noi putem interveni pentru a ne corecta tendințele (gânduri și sentimente), care la rândul lor ne modelează corpul și ne construiesc viitorul. Autotratamentul Reiki efectuat cu regularitate își face efectul de vindecare asupra urmelor pe care gândurile și sentimentele noastre zilnice le lasă în corpul nostru.

 

Cursuri Reiki Brașov. Terapia Reiki, remediul natural pentru viața agitată a omului modern

În tumultul vieții cotidiene, omul modern își poate asigura farmacia proprie cu ajutorul acestui remediu natural și simplu numit Reiki. În primul rând, Reiki este o terapie pentru suflet. Efectele tratamentului sau ale autotratamentului se manifestă dincolo de corpul fizic, la niveluri subtile, greu de explicat de știința modernă. Reiki face parte din categoria terapiilor energetice, este de origine japoneză și promovează starea de bine necesară vindecării organismului, cu ajutorul energiei universale (REI = spirit, universal, divin; KI = energie vitală). Inițierea Reiki odată primită rămâne valabilă toată viața. Pentru a practica Reiki, este necesară inițierea sau acordajul – efectuate de un maestru autentic. Reiki nu se poate învăța pe cont propriu din cărți. Linia de inițiere a maestrului trebuie să ducă înapoi în timp la fondatorul tehnicii Reiki, Mikao Usui.

 

Cursuri Reiki Brașov. Unde se poziționează tehnica Reiki în cadrul educației contemporane

Reiki este o terapie complementară, recunoscută și în România prin legea terapiilor alternative și complementare. Reiki poate completa cu succes și amplifica efectele pozitive ale tratamentului alopat, atenuând în același timp efectele secundare ale medicamentelor prescrise în mod necesar în cazul multor afecțiuni, acute sau cronice.

Pentru însușirea tehnicii Reiki, aspirantul nu trebuie decât să aibă o minte deschisă spre cunoaștere, spre nou, spre înțelepciunea culturilor străvechi. Reiki nu este o religie și poate fi practicat de oricine indiferent de apartenența sa religioasă. Tehnica Reiki nu contravine nici unei practici religioase și nici nu presupune participarea la vreo practică religioasă. Tehnica Reiki nu este dogmatică și nu obligă practicantul nici la însușirea unor dogme și nici la practicarea unor exerciții fizice stricte de tipul asanelor. Este adevărat însă că orice program de sport, de întreținere a condiției fizice sau de disciplină alimentară vor contribui la eficiența tehnicii Reiki. Tehnica Reikieste astfel concepută încât să aducă binele fizic și psihic celui care practică sau care primește energie de la un terapeut Reiki.

Cursuri Reiki Brașov. Terapia Reiki și conceptul actual de sănătate

Sănătate nu înseamnă doar lipsa bolii, ci o bunăstare din toate punctele de vedere, ca să parafrazăm definiția data de Organizația Mondială a Sănătății acestei stări din ce în ce mai greu de atins în zilele noastre din cauza stresului generalizat.

Pentru a atinge acest deziderat al stării de bine pe toate planurile, este de dorit să considerăm în permanență două aspecte ale vieții noastre: în primul rând, să reținem faptul că suntem ființe spirituale care au o experiență la nivel fizic pe Planeta Pământ și că în toate deciziile noastre criteriile spirituale vor prima asupra celor materiale; în al doilea rând, vom avea în vedere întotdeauna prevenția și nu vom tergiversa rezolvarea provocărilor pe sănătate. Conceptul actual de sănătate se referă la prevenția oricăror afecțiuni prin măsuri de natură să împiedice apariția disconfortului fizic sau psihic.

Tehnica Reiki face parte din categoria mijloacelor de medicină preventivă, pe care noi v-o recomandăm ca un instrument eficace și la îndemână în orice situație. Practica Reiki asigură echilibrul în viața de zi cu zi, astfel ca fiecare din noi să ia în fiecare clipă deciziile corecte cu privire la alimentație, programul de lucru, programul de odihnă, necesitatea de relaxare și așa mai departe. Înainte de a ajunge la medic sau la terapeut, amintiți-vă că sunteți propriul vostru medic și vindecător ! Practica Reiki vă va ajuta să înțelegeți cum funcționează organismul vostru și să nu îl mai agresați zilnic cu alimente nepotrivite sau dăunătoare. Organismul uman poate să tolereze multă vreme tot felul de excese, dar cheia sănătății și fericirii constante este echilibrul și cumpătarea atât cu privire la ceea ce ingerăm cât și cu privire la stilul nostru de viață în ansamblu.

Terapia Reiki ajută la purificarea și protecția întregului organism, eliminarea toxinelor, restabilirea echilibrului hidric, nutriția celulară și alcalinizarea organismului. Pe măsură ce practicați Reiki, dobândiți abilitatea de a controla aceste aspecte în mod firesc, fără să vă fie teamă de rezultatul analizelor medicale.

Începând de astăzi, fiți recunoscători pentru tot ceea ce primiți, pentru tot ceea ce vă oferă viața în fiecare moment ! Binecuvântați fiecare clipă a vieții voastre !

Cheia vieții și a întregii cunoașteri este Adevărul, Pacea, Lumina și Iubirea, precum și Cunoașterea Divină.

Pentru înscriere la cursuri, vă rugăm să completați formularul de pe website, sau să apelați numerele de telefon afișate în secțiunea Contacthttps://www.bogdanprosperio.ro/contact/

Din izvorul vieții și al abundenței, divinitatea ne trimite în fiecare zi succes și prosperitate.  – Cursuri Reiki Brasov

Vă dorim o viață liniștită, armonioasă și echilibrată, în care Lumina să vă fie călăuză !

Notă importantă:

1)Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucreazăcomplementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

2)În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

3)Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.