Cursuri Reiki Cluj

Cursuri Reiki Cluj
Cursuri Reiki Cluj

 

Cursuri Reiki Cluj

Cluj-Napoca este un centru de excelență în medicină și în acelși timp un important centru al terapiilor complementare și alternative. Terapia Reiki ocupă un loc important în preocuparea clujenilor pentru sănătate și pentru promovarea echilibrului și armoniei în viața de zi cu zi. Cluj-Napoca este municipiul de reședință al județului Cluj și este al doilea oraş ca număr de locuitori din România, după Bucureşti.  În limbajul cotidian, este denumit simplu Cluj, iar în limba latină se numește Claudiopolis. Clujul este un important centru universitar și cultural al României, iar clujenii sunt receptivi la spiritualitate și la ideile inovatoare în plan educațional.

 

Cursuri Reiki Cluj – Tehnica Reiki ca metodă de dezvoltare personală

 

Reiki este o terapie și un mod de viață în același timp. Reiki este o cale spirituală la care oricine are acces dacă primește inițierea (sau acordajul), numai de la un maestru care a fost el însuși inițiat pentru a putea transmite mai departe această tehnică. Reiki este singura dintre terapiile alternative și complementare care presupune o inițiere, sub forma unui ritual de trezire a conștiinței că dincolo de acest trup fizic există energia. Și așa începe călătoria spirituală a inițiatului care urmează să descopere niveluri din ce în ce mai subtile ale universului.

Pentru fiecare inițiat, Reiki este o călătorie, dar experiența este diferită de la persoană la persoană. De aceea, tehnica Reiki nu poate fi standardizată pentru ca toată lumea să o practice fix la fel. Intuiția îl conduce pe fiecare practicant către propriile reguli. Fiecare terapeut Reiki va avea propriul său protocol terapeutic. Doar etica profesională este aceeași. Reiki este o terapie originală, așa cum a descris-o însuși Mikao Usui, maestrul fondator.

Cursuri Reiki Cluj – Istoria tehnicii Reiki

Istoria tehnicii Reiki este încă învăluită în mister, cu toate eforturile unor cercetători de a merge la origini și a descifra tainele acestei terapii. Mulți sunt cei care relatează efectele benefice ale acestei terapii. În Statele Unite ale Americii s-au făcut teste clinice care pun în evidență ameliorarea durerilor provocate de diverse afecțiuni, în urma aplicării terapiei Reiki, așa cum putem vedea pe website-ul „centerforreikiresearch.org”. Sunt însă mulți și cei care contestă această terapie complementară, deoarece nu este fundamentată pe baze științifice, rezultatele ei nu sunt cuantificabile și pot fi de multe ori puse pe seama unei combinații de factori. Asta pentru că mulți practicanțiReiki nu practică doar Reiki, ci aplică diverse tehnici terapeutice sau de meditație, sau fac sport și multe altele. Ce se întâmplă de fapt ? Tehnica Reiki în sine nu vindecă, ci pune omul pe drumul vindecării, făcându-l să descopere singur ce trebuie să facă să-și restabilească starea de bine.

Cuvântul REIKI nu se găsește în dicționarele explicative – de exemplu dicționarul explicativ român sau englez, sau mai recentul ”Dicționar Universal Iustrat al Limbii Române”. Nici in Enciclopedia Universală Britannica, nici în mai vechea Encarta disponibilă online. Pe Wikipedia, Reiki este un sistem de terapie energetică în care nu se folosește energia personală a terapeutului ci “energia universală”. Tot Wikipedia menționează că în studii științifice riguroase, efectele terapiei Reiki nu diferă de efectul placebo. Dacă ne deplasăm în Japonia, locul de origine al acestei terapii, avem surpriza să vedem că terapia Reiki este chiar mai puțin cunoscută decât în lumea occidentală și că societatea Reiki înființată in 1922 de fondatorul acestei terapii, Mikao Usui, este astăzi o societate secretă, care își ține porțile închise.

Cursuri Reiki Cluj  – Sistemele Reiki tradiționale și non-tradiționale

Există multe sisteme Reiki non-tradiționale, care au rezultate certe, iar sistemul Reiki Usui care se numește ”tradițional” în lumea occidentală nu este de fapt sistemul predat de Mikao Usui. Din informațiile prezentate de cercetătorii acestui domeniu, rezultă că de fapt nimeni nu poate spune cum preda Mikao Usui decât dacă ar exista o posibilitate supranaturală de a ne transporta direct în timpul acela la una din clasele maestrului fondator. Până să ajungă la noi, sistemul Reiki inițial a trecut prin multe modificări și adaptări la culturile locale. Există nenumărate cărți despre Reiki, scrise de maeștri care au practicat, au predat și au observat rezultatele terapiei pe alte persoane de-a lungul mai multor ani. La o simplă căutare pe Internet sau în mod specific pe website-urile care comercializează cărți despre Reiki, veți găsi un număr impresionant de volume scrise de maeștri Reiki, mai cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, din România sau din alte țări. Nici nu veți ști ce să alegeți sau cu ce să începeți ca să aflați câte ceva despre ceea ce înseamnă Reiki și cum v-ar putea ajuta. Este greu de crezut că toți acești maeștri, nu puțini la număr, din diverse părți ale globului, în timpuri diferite sau chiar în sincronicitate, s-au înțeles să prezinte sistemul Reiki ca unul valoros doar ca să își facă reclamă.

Cărțile scrise de toți acești maeștri s-au născut tocmai ca o mărturie că sistemul Reiki reprezintă un instrument viabil de întreținere a sănătății noastre, mai ales în timpurile actuale, și ca urmare a nenumăratelor întrebări puse atât de practicanți cât și de oameni din afara sistemului – sceptici sau doar dornici de informație. Nimeni nu poate da o explicație științifică despre felul în care funcționează terapiaReiki sau despre felul în care se produce transferul capacității de a utiliza energia universală, de la maestru la student, prin inițiere. Singura modalitate de a ”înțelege” Reiki este de a primi o inițiere și a practica. Dacă apoi veți confrunta propriile rezultatele cu ale altor practicanți, veți vedea că Reiki înseamnă altceva pentru fiecare, pentru că fiecare din noi este unic.

Cursuri Reiki Cluj  –  Ce poate face Reiki pentru omul occidental ?

În timpurile pe care le trăim, oamenii sunt tot mai agitați, orientați spre supraviețuirea la nivel material și spre acumularea de informații, trăind în majoritatea timpului dintr-o zi exclusiv la nivel intelectual. În această goană după nimic, omul zilelor noastre uită să se alimenteze corect, să respire corect, să-și hrănească sufletul, să-și descarce subconștientul de lucruri inutile și negative. Pe scurt, omul zilelor noastre uită să trăiască, să contemple un peisaj, să facă o rugăciune de mulțumire, fără să ceară divinității ceva care de obicei se referă la materie, ego, efemer … În acest context, tehnica Reiki ne amintește să trăim viața ca ființe spirituale care călătorim temporar în acest trup.Reiki ne vindecă dorințele inutile, ne schimbă tiparele mentale negative, ne pune pe drumul vindecării la toate nivelurile ființei noastre – fizic, mental, emoțional …

Cursuri Reiki Cluj –  Este greu de învățat tehnica Reiki ?

Nu, nu este deloc greu de învățat. Și copiii își pot însuși această tehnică. Totul este să ai încredere în această tehnică și să fii sincer cu tine însuți. Dacă nu practici cu seriozitate, această tehnică nu va funcționa. Inițierea odata primită, rămâne valabilă însă toată viața. Cei care nu au practicat o perioadă de timp, au constatat că tehnica funcționează și este la fel de eficientă la reluarea autotratamentului. Totul este energie în jurul nostru. Și corpul nostru este traversat de un flux de energie prin nenumărate trasee energetice. Orice practicant Reikidevotat acestei tehnici ajunge să simtă acest flux energetic care îi străbate corpul, mai curând sau după mai multă practică, în funcție de devotamentul și abilitățile fiecăruia. Pe o treaptă superioară de practică, se poate constata că orice gând este energie și că voința de a face ceva este tot o energie. Calitatea acestei energii pe care o emitem prin gândurile, vorbele și faptele noastre se întoarce la noi înmiit. Sunt lucruri care pot fi simțite, experimentate, dar nu pot fi și explicate. Reiki se încadrează în categoria acestor lucruri care trebuie practicate pentru a fi înțelese, pentru că oricât s-ar strădui un maestru să explice ce e Reiki, mesajul va rezona foarte probabil cu cei avizați și mai puțin cu cei care doar caută informații care să le satisfacă exclusiv rațiunea. Cheia reușitei în Reiki este perseverența.

Cursuri Reiki Cluj – Recunoașterea terapiei Reiki în societatea modernă

În România, terapia Reiki este recunoscută ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucrează complementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic. Terapia Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat. Reiki nu are răspuns la toate întrebările. Nici medicina clasică nu deține un monopol asupra înțelegerii corpului uman sau asupra relației dintre minte și corp. Cert este faptul că, pentru a înțelege ce înseamnă starea de sănătate, nu ne putem limita doar la studiul corpului fizic. În linii mari, starea de sănătate înseamnă armonizare cu tine însuți și cu mediul înconjurător sau cu universul. În acest context, practica Reiki reprezintă o oportunitate de a vedea cum atitudinea mentală poate schimba starea corpului fizic, fără a fi singura practică ce poate demonstra acest lucru.

 

Începând de astăzi, fiți recunoscători pentru tot ceea ce primiți, pentru tot ceea ce vă oferă viața în fiecare moment ! Binecuvântați fiecare clipă a vieții voastre !

 

 

Cheia vieții și a întregii cunoașteri este Adevarul, Pacea, Lumina si Iubirea, precum și si Cunoasterea Divina.
Pentru înscriere la cursuri, vă rugăm să completați formularul de pe website, sau să apelați numerele de telefon afișate în secțiunea Contacthttps://www.bogdanprosperio.ro/contact/

Din izvorul vieții și al abundenței, divinitatea ne trimite în fiecare zi succes și prosperitate.

Vă dorim o viață liniștită, armonioasă și echilibrată, în care Lumina să vă fie călăuză !