Cursuri Reiki forum

cursuri reiki forum
Cursuri Reiki forum

Cursuri Reiki forum

 

Despre Reiki ca terapie și despre cursurile Reiki se găsesc diverse opinii pe multe forumuri. Majoritatea oamenilor interesați de orice apelează la forum pentru a aduna informații pe care apoi să le evalueze într-o manieră proprie. Nici Reiki nu a scăpat de dezbaterile pe forum. Prin urmare, există păreri despre Reiki exprimate pe forum, ca despre orice alt lucru. Problema este cine sunt persoanele care vorbesc despre cursurile Reiki pe forum și în ce măsură ne putem baza pe părerile acestor persoane.
În primul rând, trebuie să spunem că Reiki este o terapie complementară, recunoscută în România prin Legea nr. 118/2007. Mulți se grăbesc să conteste terapia Reiki, ca fiind ceva lipsit de vreun efect. Dar, în multe spitale din lume, terapia Reiki face parte dintre serviciile spitalicești, uneori fiind chiar decontată de casele de asigurări.
Se face de multe ori o confuzie între Reiki și bioenergoterapie, dat fiind faptul că ambele terapii operează cu energie. Diferența este că bioenergoterapeutul utilizează propria sa bioenergie, având capacitatea de a se reîncărca din natură, pe când terapeutul Reiki este conectat la sursa universală de energie. Terapeutul Reiki este un mijloc de transfer al acestei energii universale vindecătoare, fără să preia suferințele pacienților și fără să transmită propriile sale energii. Atât bioenergoterapeutul cât și terapeutul Reiki trebuie însă să respecte niște principii de viață și o etică profesională.

 

Cine contestă terapia Reiki ?   –  Cursuri Reiki forum

 

Reiki și materialismul restrictiv  –  Cursuri Reiki forum
 • În primul rând, persoanele care văd viața exclusiv la nivel material și care nu au deloc intuiția universului subtil. Deși planul energetic a fost pus în evidență de fotografiile Kirlian și mai recent de camere speciale de luat vederi, există încă sceptici care nu pot concepe acest nivel dincolo de materie sau care consideră ideile legate de planul energetic dedicate maleficului. Pentru cei care înțeleg că dincolo de materie există multe alte planuri, și că Dumnezeu îngăduie studiul acestor dimensiuni mult mai profunde decât materia vizibilă, camerele video speciale pun în evidență modificarea aurei umane în timpul terapiilor energetice, arătând creșterea considerabilă a emisiei electromagnetice pe toate frecvențele spectrului luminos.*

 

Reiki și religia  –  Cursuri Reiki forum
 • Reprezentanții religiilor contestă și ei într-o oarecare măsură terapiile alternative și Reiki. Acest subiect privit dintr-o perspectivă religioasă ocupă un loc important de dispută pe forumuri. În context religios, pe forumurile de discuții, problema care se pune este de apartenență a terapiei Reiki la regatul binelui sau al răului. Trebuie să spunem însă că există și preoți care învață Reiki. De asemenea, dintre practicanții noștri care s-au spovedit nici unul nu a întâmpinat vreo rezistență din partea preoților la mărturisirea că din motive de sănătate a recurs la terapii energetice.

 

Biserica are un cuvânt important de spus în societate cu privire la toate aspectele vieții, pe care noi îl respectăm. Deși foarte răspândită, terapia Reiki nu este foarte cunoscută și nu a fost încă evaluată în mod obiectiv pentru a avea un punct de vedere cert din partea Bisericii. Să nu uităm că și anestezia când a apărut (1840) era considerată un păcat. Încrederea în medicină era la început foarte scăzută tocmai pentru că menirea ei era să diminueze suferința care, în accepțiunea religiei, era o modalitate de ispășire a păcatelor și de salvare a sufletului. Totuși, dacă Dumnezeu a îngăduit apariția mai multor metode de vindecare, nu putem decât să mulțumim și să ne bucurăm că avem mai multe șanse de a obține vindecarea în contextul vieții moderne din ce în ce mai complicate și mai marcate de stres.

 

Reiki și scepticismul negativiștilor angajați pe forum  –  Cursuri Reiki forum
 • Există și o categorie mare și eterogenă de persoane care se grăbesc să dea un verdict negativ terapiei și cursurilor Reiki pe baza unor speculații lipsite de temei și mai ales fără să cunoască practica din interiorul ei. Speculațiile cu pricina se referă la o serie de aspecte care nu se regăsesc numai la Reiki și care sunt interpretate forțat: de exemplu, așa-numita criză de vindecare ce apare în urma unei inițieri sau unei prime terapii – nu este propriu-zis o criză și nu apare la toate persoanele; este de fapt o reacție a organismului la deblocarea energiei negative, care se poate manifesta și în urma administrării unui medicament, cu diferența că la Reiki nu utilizăm nici un fel de substanțe. Avantajul terapiei Reiki este că se poate aplica în același timp cu tratamentul alopat căruia îi potențează efectele, diminuând efectele secundare.

 

Reiki și ansamblul trup-minte-suflet – Cursuri Reiki forum

 • Sunt și multe persoane care confundă Reiki cu o religie și atunci resping din start validitatea oricărei terapii dacă nu este practică medicală. În viziunea îngustă a acestor persoane, religia se ocupă de suflet, iar medicina de trup. Cum Reiki se referă și la trup și la suflet, promovând o viziune holistică, devine un subiect de dispută pentru multe persoane dogmatice, care nu ies din niște tipare greșite de gândire, de care nu religia sau biserica sunt responsabile. Reiki nu poate înlocui credința în Dumnezeu practicată de fiecare om în religia în care s-a născut. Confuzia mai provine și de la concepția eronată despre suflet și sediul sufletului. Unii practicanți religioși care perpetuează o viziune eronată privesc sufletul în opoziție cu trupul, iar această concepție este imprimată din păcate în subconștientul colectiv, generând un conflict: omul ajunge să se privească pe sine ca fiind format din două lucruri distincte și contradictorii care se lupta între ele într-un stres continuu. În realitate, sufletul și trupul constituie un ansamblu care trebuie tratat ca un întreg și nu pe bucăți. În acest ansamblu, mintea ar trebui să fie un important factor de decizie, care să deosebească binele de rău, pentru că răul făcut cu trupul va afecta sufletul.

 

 • Zamolxe, părintele spiritual al dacilor, recunoscut ca tămăduitor al sufletului și al trupului, spunea ca nu poți trata ochiul fără să ții cont de cap, nu poți trata capul fără să ții cont de minte și nu poți trata mintea fără a ține cont de sufletul și spiritul omului.

 

Reiki și lupta sufletului cu trupul

 • În societatea actuală, omul trăiește în condiții mult diferite față de acum sute sau mii de ani, și anume: trupul supus stresului profesional zilnic sau nesiguranței pe toate planurile, oricâtă educație ar avea, nu poate găzdui un suflet fericit. Nimeni nu își imagina acum sute de ani că omul va deveni un robot într-o societate ultra-tehnologizată, în care va trebui să-și organizeze programul zilnic pe ore și minute și va trebui să-și gestioneze veniturile astfel încât să facă față multiplelor taxe și cheltuieli. Se pune problema unde va ajunge această societate și care este soluția de sănătate pentru omul actual. Pot religiile singure să dea o soluție omului din societatea actuală ? Poate medicina clasică să ofere singură o soluție acceptabilă atât din punct de vedere economic cât și din punct de vedere spiritual ?

 

Nici Reiki nu este ”panaceu universal”, pentru că nu are soluții la toate provocările omului actual. Reiki reface echilibrul energetic al omului, punându-i organismul în starea favorabilă vindecării. Reiki îi reamintește omului care este starea interioară normală, pentru a avea o viață sănătoasă și fericită. Dacă omul nu-și corectează însă gândurile neconforme, obiceiurile alimentare nesănătoase, programul exagerat de muncă etc., organismul va reveni la problemele anterioare. Pentru că organismul omului nu este adaptabil în orice condiții la nesfârșit, iar omul este o ființă care are nevoie de relaxare și de hrană sufletească.

 

Cei care combat terapiile alternative sau Reiki sunt în mare parte necunoscători, care ignoră complexitatea actului terapeutic în timpurile actuale, și care nici nu posedă vreo soluție la vreo problemă. Mai ales pe forumurile de discuții cu acest subiect, sunt persoane care fac un adevărat partizanat împotriva oricăror forme de terapie alternativă și complementară, inventând povești demne de campaniile organizate de dezinformare. Astfel de persoane se încadrează mai degrabă în categoria rău-voitorilor decât a căutătorilor de adevăr.

 

Reiki și conceptul de sănătate în societatea actuală  –  Cursuri Reiki forum

 

Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca fiind nu doar absența bolii, ci o stare pe deplin favorabilă desfășurării unei vieți productive din punct de vedere social și economic. Din acest punct de vedere, Reiki face parte din mijloacele de medicină preventivă și poate contribui la echilibrul ființei umane pe toate planurile, având în vedere beneficiile acestei terapii:

 • Revitalizarea organismului
 • Echilibrul fizic și psihic
 • Ameliorarea diverselor afecțiuni
 • Îmbunătățirea metabolismului
 • Schimbarea în bine a stilului de viață

 

Este de asemenea foarte important că la cursurile de Reiki se poate înscrie oricine, indiferent de educația școlară, apartenența religioasă sau profesională.

 

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul de pe website, sau să apelați numarul de telefon: 0744991848  – sau completind formularul în secțiunea:  Contacthttps://www.bogdanprosperio.ro/contact/

Vă dorim o viață liniștită, armonioasă și echilibrată, în care Lumina să vă fie călăuză !

Notă importantă:

1)Reiki nu este o religie. Nu a existat niciodată intenția de a substitui religia, din momentul fundamentării practicii Reiki și până astăzi. Fondatorul acestei tehnici, Mikao Usui, spunea că nu există o explicație științifică a felului în care Reiki funcționează și că un sceptic va ajunge și el să creadă în această tehnică în momentul în care va vedea beneficiile ei la primul tratament.

2)Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucrează complementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

3)În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

4)Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.

 

*Reiki Session as seen by Aura Video camera: https://www.youtube.com/watch?v=vfAfNwRmUjE