Cursuri Reiki gratis ?

Cursuri Reiki gratis

Cursuri Reiki gratis ?

 

Observăm tendințe de Marketing agresiv la anumiți așa-ziși maeștri și una din ele este să ademenească potențiali doritori, promițând că aceste cursuri vor fi gratis. Vă rog să evaluați correct: aceste tehnici de Marketing prin care se promit cursuri gratis sunt de fapt o mare înșelătorie. Vom explica în acest articol de ce este important să plătiți pentru inițiere, iar inițierea să fie autentică și de mare valoare, efectuată de un Maestru Autentic. (citiți vă rog și articolul – ”Maeștri Reiki România” – https://www.bogdanprosperio.ro/blog/maestri-reiki-romania/ )

 

Cursuri Reiki gratis ?

Se pot preda cursurile Reiki gratis ? Este benefic pentru cel ce primește informații și inițiere să nu plătească nimic în schimb ? Acestea sunt întrebări care apar în mod firesc în condițiile în care există tot mai multe reclame pentru cursuri Reiki gratuite sau cursuri cu multe grade comasate și cu prețuri comasate. Tradiția spune că oamenii nu apreciază cu adevărat ceea ce primesc în mod gratuit, deoarece consideră cel mai adesea acel lucru pentru care nu au plătit ca fiind ceva lipsit de valoare. Cunoștințele spirituale sunt oricum de neprețuit: cunoașterea primită în cadrul cursurilor Reiki este pentru toată viața, fiind instrumente de întreținere a sănătății și de dezvoltare personală, pe care nu se poate pune de fapt un preț.

Cursuri Reiki gratis

Prețurile cursurilor Reiki din spațiul românesc sunt oricum derizorii față de prețurile practicate la începutul răspândirii acestei tehnici, dar mai ales față de valoarea tehnicii Reiki. Este adevărat că s-a făcut un pas important în evoluția spirituală a umanității atunci când prețul cursurilor Reiki a devenit accesibil pentru cât mai multe persoane. Inconvenientul acestui proces de largă răspândire a tehnicii Reiki este că spațiul virtual abundă astăzi de tot felul de informații greu de sortat pentru un necunoscător și care fac un deserviciu acestei practici spirituale aruncând-o în derizoriu. Sau poate că în felul acesta sistemul Reiki autentic se ascunde și se apără în fața contaminării cu orice altceva care numai spiritualitate autentică nu este.

 

Cursuri Reiki – costuri reduse                          ( articol Cursuri Reiki gratis )

 

Se fac oricum și excepții, atunci când se oferă tratamente fără costuri sau cu costuri reduse pentru situațiile deosebite. Cursurile Reiki, ca și sesiunile de terapie, se desfășoară însă în spații care trebuie întreținute. Prețul plătit pentru cursurile și sesiunile de terapie Reiki nu este pentru energia vindecătoare, care este de altfel de neprețuit, ci pentru timpul acordat și pentru costurile implicate în aceste activități: închirierea și întreținerea spațiului în care se desfășoară cursurile sau terapia, prelucrarea materialelor tipărite, etc.

 

Cursurile Reiki și schimbul de energie

 

Când studentul sau pacientul plătește taxa stabilită, de fapt el nu face decât să recunoască valoarea muncii maestrului sau terapeutului. Este vorba de un schimb de energie. Banii sunt tot energie, iar acest concept al schimbului de energie trebuie avut în vedere atunci când se stabilește prețul oricărui serviciu: dacă prețul este prea mare, nimeni nu va face apel la respectivul serviciu, iar dacă prețul este prea mic, valoarea respectivului serviciu este mult diminuată. Și în cazul studentului sau pacientului, atunci când aceștia aleg să-și dedice timpul tehnicii Reiki, ei de fapt demonstrează valoarea pe care o acordă acestui mod de viață. Aici este implicat nivelul de înțelegere și de maturitate spirituală.

Cursuri Reiki gratis

Se pot stabili prețuri diferite de la un student Reiki la altul și se pot face reduceri, dar a oferi cursuri la clase întregi absolut gratuit arată mai mult ca o reclamă de a atrage clienții cu orice preț și mai puțin ca o inițiativă de a răspândi tehnica autentică Reiki. Fiecare are însă libertatea de a evalua lucrurile după propriile sale criterii și de a stabili propriile sale principii și prețuri. Totul este să ofere ceva autentic. Dar mai poate fi autentic când se predă pe bandă rulantă și gratis ?

 

Fondatorul sistemului Reiki, Mikao Usui, a fost primul care a observat că oamenii nu apreciau darul primit, atunci când a vindecat o serie de persoane în mod gratuit: acele persoane nu și-au schimbat modul inadecvat de viață tocmai pentru că li s-a dat ceva gratis, fără să fie responsabilizați în vreun fel. Mikao Usui a fost primul care a remarcat și a afirmat importanța schimbului de energie și a respectării unor principii de viață. Doamna Hawayo Takata, datorită căreia Reiki s-a răspândit în întreaga lume, a avut o experiență similară cu clienții care nu foloseau acest dar, ci se mulțumeau să i se adreseze în continuare pentru terapie, fără măcar să încerce să aplice ei înșiși terapia Reiki. Este îndeobște constatat faptul că oamenii apreciază lucrurile la adevărata valoare dacă plătesc pentru ele și aplică ceea ce au învățat tocmai pentru că au făcut o investiție.

 

Începând de astăzi, fiți recunoscători pentru tot ceea ce primiți, pentru tot ceea ce vă oferă viața în fiecare moment ! Binecuvântați fiecare clipă a vieții voastre !

 

 

Cheia vieții și a întregii cunoașteri este Adevarul, Pacea, Lumina si Iubirea, cit si Cunoasterea Divina.

Din izvorul vieții și al abundenței, divinitatea ne trimite în fiecare zi succes și prosperitate.

Pentru înscriere la cursuri, vă rugăm să completați formularul de pe website, sau să apelați numerele de telefon afișate în secțiunea Contacthttps://www.bogdanprosperio.ro/contact/

Din izvorul vieții și al abundenței, divinitatea ne trimite în fiecare zi succes și prosperitate.

Pentru înscriere la cursuri, vă rugăm să completați formularul de pe website, sau să apelați numerele de telefon afișate în secțiunea Contacthttps://www.bogdanprosperio.ro/contact/

 

Vă dorim o viață liniștită, armonioasă și echilibrată, în care Lumina să vă fie călăuză !

 

Notă importantă:

1)Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucrează complementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

2)În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

3)Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.