Cursuri Sanatate, Prosperitate si Success

REIKI este o tehnica energetica japoneza, o cale spirituala, care ajuta la dezvoltarea personalitatii si la echilibrarea in planul fizic, emotional, spiritual al individului prin canalizarea Energiei Universale, sau Energie Vitala cum mai este numita de diferiti specialisti. Expresia Reiki este o combinatie a doua kanji (silabe):

REI = divin, vital, cosmic, universal, dumnezeiesc, spiritual, sfant.

KI = energie, forta, forta vitala omniprezenta.

In consecinta Reiki este Energia ce vine de la Divinitate, Dumnezeu.

In jurul nostru se afla obiecte, plante, animale, fiinte umane- totul este materie, materia este energie si informatie organizata dupa un algoritm stabilit. Aceste materii au diferite vibratii datorita informatiei diferit organizate de la materie la materie.

In fizica cuantica, la fel ca si in stiintele ezoterice, energia este recunoscuta drept natura fundamentala a existentei. Asadar, corpul omenesc, gandurile si emotiile sunt toate compuse din energie care oscileaza la diferite frecvente. Cu cat vibratia este mai densa, cu atat sunt mai multe sanse sa ne simtim rau, “ne-placut”. Cu cat vibratia este lipsita de ingradiri, cu atat vor creste sansele de a avea parte de sanatate, abundenta, frumusete, multumire si bunastare. Aducand corpul/ mintea pe aceeasi lungime de unda cu Energia Vitala Universala, insusi substratul sau, Reiki, poate sa-l elibereze pe om intr-o maniera delicata si treptata de stravechile limite si legaturi si sa-i permita ca, in timp, sa se bucure pentru prima oara de o sanatate si de un echilibru debordant si armonie.

Reiki nu are interdictii sau conditii, poate accepta orice mod de a vedea lumea, poate fi practicat de catre oricine indiferent de sex, religie, statut social sau nivel de pregatire profesional. Reiki este o tehnica simpla, care se invata si se practica usor. Poate fi aplicata in paralel cu alte tehnici si cu mentinerea tratamentului medical.

Reiki este substratul sau natura fundamentala a oricarui lucru si prin acordajele Reiki incepem sa refacem legatura directa pe care am avut-o dintotdeauna cu toata energia existenta. Reiki functioneaza doar prin simpla intentie de a administra energia si ea incepe sa fie atrasa. Reiki este intotdeauna atras, niciodata trimis. Reiki poate fi numit, pe buna dreptate, cea mai simpla arta curativa.

Printre beneficiile Reiki se numara: dezvoltarea personalitatii, echilibrarea diferitelor nivele energetice ale corpului, stimularea functiilor organismului, intensificarea eliminarii toxinelor din corp, reducerea durerilor, depasirea situatiilor psihice dificile, starilor de stres si de frica, dezvoltarea relatiilor interumane, dezvoltarea creativitatii si intuitiei, autocunoasterea, etc.

Reiki traditional are gradele urmatoare, Gradul 1, gradul 2, gradul 2 avansat, gradul de Maestru. In acele timpuri in care Dr Mikao Usui a trait, discipolii traiau impreuna cu maestrul si primeau informatiile, initierile pas cu pas in functie de nivelul lor de dezvoltare, inaintand astfel pe calea Reiki. Nu existau invataturi delimitabile. Cel care era considerat demn de aceasta cale inainta neobservabil pe ea, devenind la randul sau un Maestru. Impartirea invataturilor Reiki pe grade a fost facut prima data de maestrul Hayashi, ca sa poata masura devotamentul, Iluminarea si dezvoltarea spirituala a discipolilor lui. Mai tarziu, dna Takata a preluat aceasta gradatie, considerand-o a fi una foarte buna si aplicabila si in occident. In urma ei acest sistem a devenit cunoscut in intreaga lume.

In zilele noastre cursurile de Reiki se invata cu un Maestru initiat si cu experienta in Reiki. Dar sa nu creada nimeni ca pe parcursul a cateva zile va deveni atotstiutor. Esenta acestor cursuri consta in transmiterea informatiilor de baza si in racordari. De fapt maestrul arata usa, pune mana discipolului pe clanta, dar trecerea dincolo de pragul usii este in totalitate la latitudinea acestuia din urma.

Efectul initierilor variaza de la om la om, in functie de nivelul vibratiilor sale in momentul primei racordari. „Daca pana in momentul acestor initieri ai petrecut o perioada mai lunga de timp preocupandu-te de dezvoltarea ta spirituala astfel incat sa devii mai constient si ai atins un nivel al vibratiilor mai ridicat, in urma racordarilor poti face un pas de „sapte mile” spre un nivel si mai inalt. Pentru cei care incep sa faca primii pasi spre schimbarea starii de constiinta doar acum, racordarile sunt tot un pas de “sapte mile”, evolutia si cresterea vibrationala de desfasoara in functie de fiecare persoana. Fantastic in Reiki constituie faptul ca pana si dupa un asemenea pas “urias” mai poti mari in continuare nivelul vibratiilor tale …