Reiki Curs

Reiki Curs
Reiki Curs

Reiki Curs – terapie și stil de viață

Reiki este o practică spirituală, cu mari valențe terapeutice puse în evidență atât de rezultatele ședințelor de vindecare  cât și de experimentele științifice.* Beneficiile terapiei Reiki sunt consemnate de studiile clinice, oricât s-ar strădui scepticii să infirme această realitate miraculoasă denumită Reiki. Numele terapiei Reiki este de origine japoneză, din ”țara soarelui răsare”, și înseamnă ”energia care vine de la divinitate” sau ”energie universală”. Traducerea ideogramei Reiki se bazează pe sensurile celor două kanji (pictograme japoneze):

Rei – reprezintă Dumnezeu, Divinitate, Sfânt, Inteligență supremă care guvernează Universul, Energie Universală

Ki – inseamnă Energie, Forță Vitală, ”chi” 

Reiki reprezintă astăzi o soluție viabilă pentru provocările lumii moderne caracterizate de stres, agitație și lipsă generală de timp pentru îngrijirea sufletului.

 

Cum a apărut 

 

Tehnica Reiki a apărut în Japonia în 1920, datorită eruditului terapeut Mikao Usui. Tehnica Reiki a fost adusă în Statele Unite în 1937 de Hawayo Takata și a câștigat treptat popularitate: Un studiu efectuat în 2007 de către National Health Interview Survey arată că în decurs de un an de zile au existat 1,2 milioane adulți și 161.000 copii care au primit una sau mai multe ședințe de terapie energetică inclusiv Reiki. Potrivit American Hospital Association, în anul 2007, 15% din spitalele americane (sau un număr de peste 800 de spitale americane) ofereau Reiki în cadrul serviciilor medicale. *

 

Cum se învață Reiki

 

Oricine poate învăța Reiki, indiferent de vârstă sau de pregătirea școlară. Tehnica Reiki (autotratamentul și felul în care se aplică terapia unei alte persoane) se poate învăța pe parcursul unui weekend. Cunoștințele avansate de Reiki necesită instruire suplimentară, structurată pe grade, așa cum puteți citi pe website-ul nostru:

https://www.bogdanprosperio.ro/lista-cursuri/

 

Reiki Curs – Cum vindecă Reiki ?

 

Mâinile practicanților Reiki radiază o energie mai mare decât a corpului și un câmp termic mult mai intens și mai uniform decât la persoanele neinițiate, așa cum demonstrează investigațiile termografice. Mâinile terapeutului Reiki înregistrează modificări majore în timpul unei ședințe terapeutice: fotografiile Kirlian arată că emisia electromagnetică crește considerabil pe toate frecvențele spectrului luminos.**

 

Transferul de energie de înaltă vibrație, prin punerea mâinilor, de la sursa de energie universală la pacient, face ca terapeutul Reiki să fie un intermediar al stării de vindecare. Ceea ce diferențiază terapia Reiki de alte terapii energetice este că terapeutul Reiki nu utilizează propria sa energie, ci energia universală care are propria sa înțelepciune, identificând singură zonele afectate ale organismului. Terapeutul Reiki nu dirijează energia cu propria sa conștiință, ci doar îi permite să curgă spre organismul pacientului pentru a-i înlesni vindecarea.

 

Deși Energia Reiki este transmisă corpului și își face simțite efectele la nivel fizic, pacientul va resimți vindecarea și în planurile mai profunde ale ființei, atingându-i sufletul. Astfel de efecte sunt greu de exprimat în cuvinte. Totuși cei inițiați găsesc modalități expresive de comparație pentru a comunica efectele terapiei sau inițierii Reiki. O persoană care a făcut inițiere cu Maestrul Bogdan Prosperio marturisește:

“Am experimentat o stare de somnolență plăcută, relaxantă și poate fi asemuită cu atingerea aripilor de înger.”

 

Reiki Curs – Ce simte persoana tratată cu energie Reiki ?

 

În cadrul ședinței de terapie Reiki, pacientul se relaxează profund ajungând în starea de liniște interioară care facilitează vindecarea. Unii pacienți adorm și se trezesc apoi mai odihniți și cu un nivel de vitalitate mai mare. Persoana tratată, la fel ca și persoana inițiată care își face autotratament, poate experimenta diverse senzații (cald, rece), își poate aminti anumite evenimente din viață sau anumite emoții care ies la suprafață și se vindecă. Sentimentul de bine pe care îl simte persoana tratată este efectul energiei Reiki a compasiunii și iubirii necondiționate. Astfel, Reiki dizolvă blocajele energetice și vindecă amintiri, emoții, tipare mentale neconforme, într-o manieră blândă, fără efecte secundare.

 

Reiki Curs – Ce au constatat cercetătorii în legătură cu terapia Reiki ?

 

Cercetările efectuate de diverși oameni de știință independenți au arătat ce se întâmplă cu terapeuții Reiki: în timpul terapiei Reiki, undele cerebrale ale practicantului și ale celui ce primește terapia se sincronizează în stare alfa – specifică stării de relaxare și meditație, și pulsează la unison cu câmpul magnetic al pământului – cunoscut ca rezonanța Schumanm. În timpul terapiei, câmpul biomagnetic din jurul mâinilor practicantului Reiki este de o mie de ori mai mare decât în mod obișnuit și asta nu din cauza curentului intern al corpului. Cercetătorii au constatat că pulsația câmpului biomagnetic emis de mâinile practicanților Reiki este pe aceeași frecvență cu cea a undelor cerebrale, cu o variație între 0,3 și 30 Hz, dar concentrându-se pe valoarea de 7-8 Hz caracteristică stării alfa. Cercetările medicale au demonstrat că această gamă de frecvențe stimulează vindecarea organismului, cu valori specifice anumitor aspecte terapeutice. De exemplu, frecvența de 2Hz stimulează regenerarea nervilor, 7Hz creșterea oaselor, 10Hz refacerea ligamentelor și 15Hz formarea capilarelor.***

 

În timpul terapiei Reiki, pacientul și terapeutul beneficiază în aceeași măsură de energia Reiki. Mai mult, terapeutul Reiki nu va resimți niciodată epuizare fizică sau energetică, ci dimpotrivă, va fi revigorat la finalul terapiei. Aceasta este încă o caracteristică a terapiei Reiki, care o diferențiază de alte terapii energetice în care terapeuții au nevoie de reîncărcare energetică ca urmarea interacțiunii cu pacienții.

 

Reiki Curs – Simbolurile Reiki

 

Simbolurile Reiki constituie o parte foarte interesantă a practicii Reiki și totodată un alt aspect specific acestei terapii. Simbolurile Reiki permit focalizarea energiei în scopuri specifice și sunt o modalitate de conectare la sursa supremă de energie, pe lângă celelalte tehnici de accesare a energiei care se învață la cursurile Reiki. Utilizarea simbolurilor nu necesită abilitatea de a medita sau vreo practică spirituală îndelungată. Puterea și eficiența simbolurilor Reiki ne sunt date prin grație divină, ca un dar suplimentar pe care îl vom primi cu smerenie și recunoștință.

 

Simbolurile Reiki ne vor ajuta să amplificăm energia în scopuri terapeutice, să o trimitem la distanță în timp și spațiu. Astfel, putem face terapie unei persoane aflate în alt oraș sau în altă țară, sau putem vindeca rănile emoționale ale unui eveniment trecut, corectând stările sufletești neadecvate. De asemenea, putem trimite energie unui proiect în viitor, specificând de fiecare dată conformitatea cu voința divină. Simbolurile Reiki au prin urmare multiple întrebuințări, spre Binele Suprem al tuturor persoanelor implicate.

Reiki Curs + terapie

Beneficiile terapiei Reiki

 

Pentru a învăța și practica Reiki, nu sunt necesare abilități paranormale. Această tehnică terapeutică se învață foarte ușor, iar eficiența ei nu depinde de credințele și convingerile religioase sau de fondul cultural al practicantului. De aici și popularitatea crescută a terapiei Reiki. Ce obține practicantul Reiki și pacientul care primește energia Reiki:

  • Revitalizarea organismului
  • Echilibrul fizic și psihic
  • Ameliorarea diverselor afecțiuni
  • Îmbunătățirea metabolismului
  • Schimbarea în bine a stilului de viață

 

Maestrul Bogdan Prosperio vă așteaptă să vă înscrieți la cursurile Reiki. Participând la cursurile Reiki cu Bogdan Prosperio, beneficiați de inițieri unice și de tehnici de lumină deosebite care vă vor schimba în bine viața prin relaxarea totală, vindecarea fizică, emoțională și mentală, evoluția spirituală.

 

Reiki este energia iertării și a compasiunii, care ne dă un sentiment de siguranță și forța de a ne vindeca pe noi și pe cei din jur. Chiar dacă știința nu are soluții pentru toate problemele medicale, cu Reiki avem un sentiment de siguranță că vindecarea este posibilă îndiferent de provocările întâmpinate. Vindecarea noastră și a celorlalți este o responsabilitate față de Planeta Pământ care ne gazduiește.

 

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul de pe website, sau să apelați numerele de telefon afișate în secțiunea Contact.

Vă dorim Echilibru și Armonie, Pace Sufletească și să rămâneți mereu în Lumină !

Reiki
Simbol-Abundenta-Reiki-Romania

Notă importantă:

1)Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucrează complementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

2)În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

3)Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.

 

*http://www.centerforreikiresearch.org/

**https://www.youtube.com/watch?v=vfAfNwRmUjE

***http://www.reikiteaching.co.uk/page10.html

6 thoughts on “Reiki Curs

  1. Iti multumesc Trofin Costel. Esti un student extraordinar, ai credinta foarte mare in Dumnezeu si m-ai ascultat in tot ceea ce te-am rugat sa faci referitor la terapie Reiki Usui Tibetan si la cursurile Reiki Usui Tibetan. Felicitari ! Cu placere va ajut mereu pe aceasta Cale Spirituala Autentica –
    Ma bucur ca sunteti multumit, va astept si va stau la dispozitie si pe viitor … – Bogdan Prosperio – https://www.bogdanprosperio.ro/contact/
    Bogdan Prosperio – puteti pune intrebari aici : https://www.bogdanprosperio.ro/contact/

Comments are closed.