Simboluri Reiki

Simboluri Reiki

Simboluri Reiki

 

Simbolurile sunt esențiale în Reiki: utilizarea sistemului în terapie se face cu ajutorul simbolurilor începând cu gradul al II-lea, iar transmiterea sistemului către alte persoane se realizează tot cu ajutorul simbolurilor în cadrul acordajelor. Simbolurile Reiki sunt chei energetice sau formule de activare a energiei, care i-au fost revelate lui Mikao Usui, fondatorul acestui sistem unic de vindecare menit să refacă legătura omului cu Dumnezeu. Este uimitor faptul că în urma practicării tehnicii Reiki, mulți practicanți se întorc la ortodoxie.

Simboluri Reiki

Există o întreagă literatură despre simbolurile Reiki, despre semnificațiile și originile lor, dar un lucru este sigur: simbolurile funcționează numai dacă sunt primite în cadrul inițierii (acordajului), iar scopul fiecărui simbol trebuie experimentat – mai mult decât studiat din cărți. De multe ori, cărțile descriu sensuri sau aplicații revelate celui care le-a scris și care nu funcționează cu fiecare persoană la fel. Cum Reiki este o călătorie personală, este bine să medităm fiecare în parte asupra fiecărui simbol și să așteptăm propria revelație cu privire la forța și aplicația fiecărui simbol.
Simboluri Reiki
Informațiile din curs cu privire la simboluri sunt suficiente și constituie baza de plecare în călătoria terapiei cu ajutorul simbolurilor. Nu este necesară studierea altor materiale, care pot induce în eroare cursantul cu privire la modalitatea de utilizare a simbolurilor și care nu fac decât să aglomereze intelectul cu informații inutile.
Simboluri Reiki
Simbolurile Reiki sunt considerate sacre și secrete. La începuturile predării acestui sistem de vindecare, cursanților nu le era permis să păstreze hârtiile pe care erau desentate simbolurile. Singura posibilitate era memorarea simbolurilor învățate. În mod tradițional sistemul Reiki făcea parte din categoria învățăturilor transmise pe cale orală.
Astăzi, simbolurile Reiki se găsesc la o simplă căutare pe Internet, atât cele tradiționale, cât și cele netradiționale care au fost adăugate sistemului, astfel că multiplele variante ale simbolurilor și numărul lor uriaș ridică semne de întrebare începătorilor curioși și avizi de informație. Pentru noi, care facem parte din cultura occidentală, rațională prin excelență, este greu de înțeles că nu cantitatea informației contează în cazul unei învățături spirituale, ci efortul de a practica tehnicile primite de la un maestru.
Simboluri Reiki
Cantitatea imensă de informație existentă mai ales pe Internet și mai ales cu privire la simbolurile Reiki nu face decât să conducă pe o cale greșită, departe de spiritul și eficiența sistemului Reiki. Numărul mare de simboluri și de algoritmi de vindecare cu simboluri, căutat în mod greșit de necunoscători, nu definește autenticitatea unui sistem Reiki. Cursantul trebuie să știe că important este să memoreze și să utilizeze DOAR simbolurile primite de la maestrul său. De asemenea, cursantul trebuie să înțeleagă că sistemul Reiki va funcționa pe baza simbolurilor primite și că, pe măsură ce va practica și se va dedica acestei practici spirituale, va constata că energia poate fi accesată, în variate scopuri terapeutice, și cu simboluri, și în absența simbolurilor, în funcție de ceea ce spune intuiția și ghidajul interior – formate prin practică. Să nu uităm că fiecare om este unic, fiecare caz terapeutic are particularitatea lui și că nu putem aplica aceeași schemă în toate cazurile. Manualele cu algoritmi de vindecare au apărut din tendința culturii occidentale de a clasifica și eticheta în mod exagerat orice informație. Această tendință rațională nu se potrivește disciplinelor spirituale care implică experiența personală și unicitatea fiecărui aspirant. Trebuie lăsată libertatea fiecăruia de a descoperi sensuri noi și, foarte important, de a-și descoperi propriile reguli.
Simboluri Reiki
Simbolurile Reiki trebuie privite ca pe niște instrumente de lucru aprobate de Divinitate pentru a ne desăvârși călătoria pe calea spirituală a vindecării. Din respect pentru tradiție, nu vom reda imaginile simbolurilor Reiki în acest articol, și nici denumirile acestora. Vom spune doar că, în general, activarea simbolurilor primite prin inițiere se face prin desenarea/trasarea lor în aer, prin rostirea numelor asociate sau prin vizualizarea lor. Cursanții sunt uimiți să simtă prima oară la gradul al II-lea efectul energetic al simbolurilor.

 

Vom enumera câteva funcții ale simbolurilor Reiki, fără a putea epuiza vreodată lista. Nu vom face referire directă la simboluri și la denumirile lor, din respect pentru tradiție pe de o parte și, pe de altă parte, pentru că descoperirea valențelor fiecărui simbol rămâne totuși experiența personală a fiecărui practicant. Simbolurile au propria lor conștiință și dacă meditați asupra lor, după ce ați primit inițierea, veți afla direct cum să le utilizați. Cursanții sunt liberi să descopere singuri multiplele utilizări ale simbolurilor, pe lângă cele dovedite și prezentate în curs ca funcții standard.

 

Iată așadar ce pot face simbolurile Reiki, ca idee generală:
-intensificarea energiei Reiki
-mărirea puterii de concentrare asupra procesului de vindecare
-extinderea percepției asupra a ceea ce înseamnă experiența Reiki
-armonizarea planurilor mental și emoțional
-conștientizarea interconexiunilor între tot ce există prin dezvoltarea legăturii practicantului cu energia inimii
-realizarea terapiei la distanță sau trimiterea de energie la distanță – de exemplu pentru a rezolva o situație de criză națională sau internațională
-eliminarea obstacolelor pe drumul creșterii spirituale
-conectarea minții conștiente cu mintea inconștientă
-curățarea subconștientului de traume sau de tipare negative și refacerea sufletului
-creșterea vibrației personale
-intensificarea senzitivității față de energia Reiki, prin utilizarea constantă a simbolurilor și efectuarea autotratamentului zilnic

 

Simbolurile Reiki sunt ca niște chei cu ajutorul cărora se deschid ușile către nivelurile superioare de conștientizare / manifestare. Ele funcționează automat, ori de câte ori sunt folosite de o persoană care a primit inițierea și s-a armonizat cu simbolurile respective. Pentru ca simbolurile Reiki să fie activate, practicantul nu trebuie să fie într-o anumită stare mentală. Armonizarea le conferă simbolurilor puterea de a-și îndeplini menirea. Fără armonizare simbolurile Reiki nu au funcționalitate, lucru care a fost verificat de multe ori. Cursanților de gradul al II-lea li se dau simbolurile pentru a le memora înainte de începerea procesului de armonizare. Mulți au capacități psihice sau vindecătoare, fiind capabili să vadă și să simtă energiile Reiki. Toți relatează aceleași efecte: înainte de armonizare, simbolurile nu par să aibă vreo influență asupra energiei Reiki. După armonizare, efectul apare în mod sigur.
Simboluri Reiki
Când un maestru arată simbolurile unui cursant și face armonizarea, ( initierea) pentru acestea, se realizează o conexiune între imaginea care i-a fost arătată cursantului și energiile metafizice reprezentate de simbol. Puterea simbolurilor nu stă în reprezentarea lor exterioară, ci în energiile armonizatoare care îi sunt atașate. Aceste energii sunt grade de evoluție ce vor fi parcurse în drumul nostru înapoi spre Sursa a tot ceea ce există.
Unii cursanți ai Maestrului Bogdan Prosperio au mărturisit că au avut viziunea diverselor simboluri, cunoscute sau necunoscute, în timpul inițierilor sau al autotratamentelor. Se știe că sistemul Reiki este un sistem redescoperit de Mikao Usui la începutul veacului trecut și că este o străveche artă a vindecării ce avea în componență un număr mult mai mare de simboluri sau de niveluri de simboluri până la Sursa Vindecării, care nu au mai fost disponibile. Se știe de asemenea că nu este nevoie să cunoaștem toate simbolurile pentru a le putea folosi. Ele vor curge prin mâini, prin accesarea energiei Reiki, şi i se vor prezenta practicantului intuitiv, dacă va fi necesar ca ele să fie cunoscute conştient.
SIMBOL_abundenta-Reiki-Bogdan-Prosperio
Simbol-Abundenta-Reiki-Prosperio
În încheierea acestui articol, dorim să menționăm câteva din beneficiile tehnicii Reiki, pe care atât practicanții cât și pacienții le simt, dobândind echilibrul mental și emoțional de care omul modern se îndepărtează pe fondul stresului psiho-fizic:
  • Relaxarea profundă este primul și cel mai important efect al aplicării tehnicii Reiki, știut fiind faptul că vindecarea nu poate surveni dacă nu scăpăm de agitația în primul rând mentală
  • Scăderea depresiei și anxietății, iritabilității și schimbărilor de dispoziție
  • Creșterea coerenței undelor cerebrale și reglarea ritmului cardiac
  • Scăderea nivelului de cortizon corelat cu stresul
  • Ameliorarea oxigenării sângelui
  • Scăderea colesterolului LDL
  • Creșterea vitalității și a dorinței de viață

Pentru înscriere la cursurile Reiki, vă rugăm să completați formularul de pe website, sau să apelați numerele de telefon afișate în secțiunea Contacthttps://www.bogdanprosperio.ro/contact/

 

Vă dorim o viață liniștită, armonioasă și echilibrată, în care Lumina să vă fie călăuză !

Notă importantă:

1)Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucrează complementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

2)În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

3)Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.